Capino.bg сребърни бижута и малка черна рокля

Capino.bg сребърни бижута и малка черна рокля

Capino.bgБез значение какви модни тенденции следвате, класиката остава извън времето и модата. Такива неща в женския гардероб се наричат ​​основни. Те винаги включват сини дънки, яке, пола молив и, разбира се, малка черна рокля. Черната рокля в продължение на много години се счита за най-важния компонент на всеки женски гардероб. Мнозина казват това: “Ако имате малка черна рокля в гардероба си, вие ще сте подходящо облечени за всеки повод.” Основното е да изберете правилните аксесоари за него – бижута, изработени от сребро или злато.

В тази статия искаме да ви кажем какви бижута от сребро 925 се комбинират с малка черна рокля и в какви случаи.

Малко от историята на малката черна рокля

Най-голямата жена в света на модата е Коко Шанел. Именно тя убеди целия свят да облече малка черна рокля. Тя е модна тенденция. Лицето на епохата.Най-дръзката и известна жена в историята на модната индустрия. Всъщност не е правилно да се предполага, че Коко е излязла сама с малка черна рокля … По едно време тя облече всички известни дами. Освен това може да й бъде признато създаването на: панталона, костюм от туид без яка с лепенки, малки чанти на верига и разбира се, известни парфюми като   Шанел номер 5.

Що се отнася до малката черна рокля, Коко Шанел е мечтала да създаде рокля, която да не скрива самата жена а  да служи само като фон – подчертавайки женствеността, харизмата, сексуалността и красотата и. Може би ето защо това облекло е актуално и до днес. То се е превърнало в класика и е неразделна част от всеки гардероб.

Преди великата Коко да създаде своя шедьовър, носенето на черни рокли се считаше за височината на лошия вкус, защото черен цвят се възприемаше като траур. Идеята за създаване на малка черна рокля дойде на ум на Коко Шанел по време на един от баловете на Petit Le Blanc в Grand Opera. Коко смяташе тоалетите на дамите от социалита за прекалено цветни. “Ще се преоблека в черните тоалети на всички тези кукери”, каза Коко.

Перфектна формула на Коко Шанел

Коко Шанел е  извадила идеален образ, който да подхожда на всяка жена и на всяка възраст, статус, социален статус. Тази визия е подходяща за всяко събитие. И така, защо да носите малка черна рокля (която, между другото, трябва да е точно под коляното):

  • черни паяжини чорапи;
  • помпи с нисък ток;
  • малка правоъгълна чанта на верига;
  • ниски перли на шията или спретнато колие.

Как да изберем бижута за Little Black Dress?

За да изберете правилните бижута за малка черна рокля, трябва да спазвате няколко основни правила:

  • Правилото на три.

Това е най-основното правило, което трябва винаги да се спазва – едно момиче трябва да бъде с не повече от 3 бижута, изработени от сребро или злато.

  • Само благородни метали.

Под изящна черна рокля трябва да изберете бижута, изработени от благородни метали. Ако ли не по добре без бижута.

Това са основните изисквания. Сега да преминем към стила на вашата рокля.

  1. Ако роклята е направена от лека и летяща материя, тогава се опитайте да избегнете тежки, масивни бижута. В идеалния случай бижутата със скъпоценни или полускъпоценни камъни, перли.
  2. Ако роклята е стегната, затворена, тогава бижутата могат да бъдат масивни, за да балансират образа. В този случай трябва да обърнете внимание на сребърните бижута с декоративни ярки камъни: тюркоаз, малахит, кварц, ахат и т.н.
  3. Ако роклята има асиметрични форми, няма нужда да я претоварвате с аксесоари. Пръстени и малки обеци ще бъдат достатъчни.
  4. Ако малка черна рокля е украсена с бродерия  тогава бижутата могат да бъдат излишни или да се ограничат до малка гривна, изработена от сребро или злато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *