Как да се справим с болки в ставите, съветват от Biotica

Как да се справим с болки в ставите, съветват от Biotica

Ставите представляват подвижните части на костите в човешкия скелет, позволяващи, с участието на определени мускули, извършването на изключително прецизни движения. Как обаче функционират и къде възникват най-често болките, поради каква причина и начините за справяне? Има ли лекарства за лечение, базирани на билкова основа? Днес, на тези въпроси ще ни отговорят от Biotica.

Къде най-често възниква болката в ставите

Те са част от опорно-двигателния апарат и без тях извършването на каквито и да е движения от страна на човека ще са невъзможни. Традиционно представляват синовиални, което означава, че са свободно подвижни и са съставени от маслоподобна течност, осигуряваща смазването и елиминирането на триенето между ставния хрущял. Според вида, те могат да имат различна степен на подвижност, но при увреждане настъпва частично или пълно блокиране на движението.

Болки в ставите могат да възникнат както при контузии и физически наранявания в ставните връзки, така и при различни видове заболявания. Най-често възникват в тазобедрената става, защото тя е тази, която поема и разпределя тежестта на човешкото тяло, осигурявайки баланса при движението. За съжаление, с възрастта производството на колаген, който представлява слепващата част на костите, намалява и разрушението на ставния хрущял се ускорява. Тогава се образува триене, възпаление и усещане за силна болка и ограничена подвижност.

Какви са начините за справяне

Често ли чувствате скованост и затруднена подвижност, придружена с болки? Това може да е сигнал за намалени нива или пълна липса на колаген. Той представлява протеин, осигуряващ свободното движение, без триене и възпаление. За щастие, съществуват различни видове препарати във вид на лекарство или хранителна добавка, които могат да окажат положително въздействие върху възпалителните процеси в ставите.

Това са например препаратите: 

  • базирани на желатин, който представлява белтък, образуващ се от хидролизацията на колагена от животинските кости;
  • хиалуронова киселина, облекчаваща, а дори и неутрализираща болките в колянната става и в същото време допринасяща за подобряване на външен вид на кожата.

Къде можем да намерим алтернативни лекарства на билкова основа

Лекарствените препарати, съдържащи екстракти от природни и естествени продукти, са изключително полезни и подходящи за прием, без страхове от увреждане и нежелани ефекти. Това разбира се е валидно в случаите при спазване на лекарските предписания и предвидената дозировка. При предозиране и неспазване на предписаните курсове на лечение са възможни странични ефекти и настъпването на други усложнения.

Онлайн магазин Biotica е едно такова място, където се предлагат само и единствено натурални лекарства на билкова основа, а производителите са сертифицирани, което гарантира автентичността на продуктите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *