Какво представляват активните тонколони – 4sales.bg

Какво представляват активните тонколони – 4sales.bg

Веселбите и партитата на открито станаха много популярни през последните години, за което бяха разпространени и активните тонколони или така наречените караоке. Защо са за предпочитане? Какво можем да очакваме като съдържание на комплекта и как се свързват? Нека видим какво смятат експертите на 4sales по тези въпроси!

Защо да купим активна тонколона

Представлява дървена кутия с намиращи се в нея един или няколко високоговорителя, а във вътрешността е предвиден вграден усилвател за тяхното захранване. Този тип озвучителни тела още се характеризират с възможности за регулиране нивата на звуковата честотна лента и всички изводи и входове са изведени на самия корпус на кутията. Освен това, тези решения пристигат с вградено цветно осветление примигващо по такта на музиката, което допълнително подобрява атмосферата.

Обикновено активната тонколона се използва за озвучаване на малки по площ закрити пространства или на открито. Притежава вграден акумулатор, позволяващ захранване на караокето на местата, където липсва електроподаване. Това прави тези устройства подходящи за употреба на къмпинги, вили и за организиране на веселби и мероприятия на открито.

Какво включва комплекта

Окомплектовката на съвременните активни тонколони включва всичко необходимо за тяхното правилно и пълноценно използване:

  • самото устройство;
  • дистанционно управление ако модела го предвижда;
  • един или два безжични микрофона;
  • упътване за правилна употреба;
  • зарядно устройство за зареждане на вградения акумулатор;
  • гаранция (обикновено 12 месеца);
  • необходими кабели.

До колко време издържа акумулаторната батерия

Автономията на активните тонколони с едно зареждане на вградения акумулатор може значително да варира, тъй като влияещите фактори са доста. Например, има значение дали вграденото осветление е пуснато докато свири музиката, колко усилена е тя, какъв е капацитета на акумулатора и околната температура. Като цяло обаче около 4 до 6 часа могат да осигурят мощен качествен звук.

Начини на свързване

Вариантите за свързване са основно два: жично и безжично. В първия случай се изисква наличие на преходен кабел с нужните конектори за свързването на източника на звука (смартфон, таблет, компютър или лаптоп) към входа на активната тонколона. В другия случай, входния сигнал се приема по безжичен път, обикновено чрез Bluetooth технологията, която днес се поддържа от всички съвременни мобилни електронни джаджи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *