Полезни съвети при избор на гранитогрес от Gaudi-DS

Полезни съвети при избор на гранитогрес от Gaudi-DS

Гранитогресът набира все по-голяма популярност. Това се дължи, на първо място, на неговите перфектни характеристики и свойства. Освен, че ще създаден един стилен и перфектен вид на помещението, в което е поставен, той е и изключително здрав и издръжлив на всякакви температурни условия. Може да го откриете в от много малки до много големи размери, в зависимост от това къде ще го поставите и какъв ефект искате да постигнете. Gaudi DS ви предлага разнообразие от продукти, сред които да откриете най-подходящият за всяко едно помещение.

Какви видове гранитогрес има

Гранитогресът предлага голямо разнообразие от форми, дизайн, цветове и размери. Той се произвежда от смола, пясък и глина, които, след като се смесят, се пекат на много високи градуси. Именно заради това, плочките загубват влагата, която притежават и се превръщат в изключително водоустойчиви и влагоустойчиви продукти. Следващата стъпка при производството е шлайфането и полирането на самите плочки. Спрямо начина, по който се извършват тези два процеса, гранитогресът разделяме на четири основни вида:

  • матиран;
  • гланциран;
  • полиран;
  • релефен.

Всеки от тях има свои определени характеристики, с които е добре да се запознаете, когато избирате. Обърнете се към нашите консултанти, в случай, че изпитвате затруднения при избора. 

Къде може да се сложат

Поради голямата си издръжливост, гранитогресните плочки можете да поставите навсякъде във вашия дом, офис, градина и дори на различни обществени места. Използвайте в банята, кухнята, коридора или стълбището и създайте елегантен и стилен облик на вашият дом. Някои модели представляват имитации на камък или дърво, като може да ги използвате за акцент на част от стената или пода, а защо не и за цялата повърхност. Няма ограничения къде да го поставите – това, което трябва да направите е да оставите въображението си да работи.

Кой вид е подходящ за дадено място

Ясно е, че всеки вид предлага различни характеристики. Така например, релефния или матовия гранитогрес е изключително подходящ за места, където се движат много хора, тъй като са с голяма износоустойчивост. Освен това предотвратяват плъзгането и неприятните последствия след него. Гланцираните и полираните модели, от своя страна, създават стилна и изискана визия на помещението. Благодарение на гладката си повърхност, те не задържат петна и могат лесно и бързо да бъдат почистени. Изберете ги за офис, бизнес зала, а защо не и за трапезарията или банята вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *