Какви застраховки може да сключим онлайн – Съвети от I&G

Какви застраховки може да сключим онлайн – Съвети от I&G

Напредъкът на технологиите в комбинация с глобалната свързаност откриха нова арена пред човечеството да получава всичко на една ръка разстояние, без значение къде се намира. Това с пълна сила важи и за онлайн застраховките. Какви видове се предлагат към момента, кои са сред най-предпочитаните и по какъв начин се извършва плащането и сключването?

Какви видове онлайн застраховки ще видите в I&G Brokers

На база създалата се пандемична ситуация и нуждата от социална дистанцираност, доведоха до необходимостта от внедряване на високите технологии и в света на застраховането. Не е необходимо да ходите до офисите на компанията и да се срещате с нашите представители за да сключите определена застраховка. Това вече се извършва изцяло онлайн, без значение от времето и часа на денонощието. Достъпните видове са:

  • гражданска отговорност;
  • автокаско;
  • имуществена застраховка “обичам своя дом”;
  • “живот”;
  • медицинска застраховка за чужбина.

Кои са най-търсени

На фона на честите пътувания в друга държава, дали по работа или на почивка, направиха най-търсената онлайн застраховка медицинска помощ за чужбина. Тя покрива настъпване на застрахователно събитие от здравен характер и при нужда от медицинска помощ по време на пътуването или престоя ни на територията на определена държава. При сключването на застрахователна полица онлайн, имате възможност да подберете покритията спрямо нуждите Ви. Така например е възможно да направите индивидуална или групова защита, както и да осигурите покритие при изгубен багаж или неговата кражба.

Защитата “Автокаско” е другата разпространена услуга, която е напълно доброволна, но покрива широк спектър от щети, които могат да настъпят при ПТП, повреда или кражба, описани в застрахователната полица. Този вид покритие вече може да бъде сключено изцяло онлайн от мобилно устройство, като таблет, лаптоп, настолен компютър или смартфон. Това накара хората масово да я използват и сключват при удобно за тях време, без нужда от посещение на офис или връзка със служител.

Как става самото плащане

След като сте въвели коректно изискваните от специалния калкулатор данни, ще получите оферта и в случай на съгласие, ще можете да изберете начин на плащане. Единият и най-често използван вариант е плащането онлайн, което Ви позволява да разплатите задължението си към застрахователя посредством интернет банкиране от самото устройство, от което сключвате съответното споразумение. Така, дори и да сте на път, имате възможност да завършите процедурата и Вашата защита да влезе в сила, без да посещавате конкретен офис на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *