Как да прогоним мухите

Как да прогоним мухите

Нахален като “конска муха” – познато ли Ви е това? Мухите са сред най-досадните насекоми, с които ни се налага да живеем, но и с които постоянно се опитваме да се преборим. Те кацат буквално навсякъде. Преносители са на различни зарази (над 100 вида), които могат да влошат здравето ни, като именно това е причината да намерим работещ вариант/препарат, с който да прогоним насекомото далеч от дома, храната, децата и животните. Заложете на гамата препарати за мухи от онлайн магазин Отрови. 

Кога е сезонът на мухите

За никого не е тайна, че подобен вид насекоми преобладават около нас по-често през топлите месеци от годината, когато всичко навън е раззеленено, а ние от своя страна използваме слънчевото време, за да се храним на открито. А това неминуемо води след себе си и интереса на летящите вредители към съдържимото в чиниите пред нас.

 

За успешното прогонване на нахалното насекомо са необходими специални видове репеленти, чиито съставки го отблъскват от раз. Бихте могли да използвате и предназначените за целта палки, но механичното отстраняване на вредителите не е сред най-удачните варианти, на които е добре да заложим. Задължително е да използвате и комарници наред с препаратите през лятото – така ще държите далеч от дома си мухите и комарите.

Кое ги привлича най-много

За да нямате около себе си бръмчащи любимци, е добре да се замислите по какъв начин да ги пратите доста далеч от Вас и то задълго. Тук е добре да се каже, че пред Вас има основно два варианта: да им устроите капан или да напръскате с препарат-репелент, за да отблъснете насекомото изначално. Ако сте склонни да направите първото, разберете какво привлича вредителите, а след това преминете към плана за действие. Всяка муха ще изяви интерес към:

  • Боклук;
  • Остатъци от храна;
  • Домакински препарати като веро;
  • Оцет;
  • Светлина. 

Съществуват доста креативни и интересни капани, от които можете да се възползвате, за да кажете “сбогом” на нахалното насекомо, което Ви пречи да се наслаждавате на храната си или моментите на открито като цяло. Вижте повече в магазин за препарати Otrovi.

Как да се справим с тях ефективно

Да обикаляте жилището си с палка в ръка, за да трепете наред домашни мухи, не е никак удачно решение. При наличието на толкова много репеленти и устройства, предназначени за борбата с тези насекоми, е несериозно да залагате на гонитбата, след като можете да направите нещо друго – да купите препарати за насекоми и вредители от магазин Отрови. 

 

Ето някои работещи и доказани във времето начини да се преборите с нашествието на мухи:

  • С помощта на лепкава плоскост;
  • Чрез решетка с ток;
  • Лампа за муха;
  • С хранителен атрактант и специална пластмасова плоскост, в която те биват уловени.

Насладете се на летния сезон, без да бъдете обезпокоявани от досадни лазещи и летящи насекоми. Изберете препаратите на Otrovi.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *