Премахване на бръчки

Премахване на бръчки

Появата на бръчки е неизбежен процес. В резултат на изчерпването на еластиновите, мастните и колагеновите клетки кожата губи своята еластичност, дебелина и се отпуска. В същото време започват да се показват признаци и резултати от движенията на мускулите на лицето.

По лицето те се делят на два вида: динамични и гравитационни. 

  • Динамичните са линии на изразяване, които се появяват в горната трета на лицето, като линии на намръщени лица (между веждите), притеснение (в центъра на челото) и смях (отстрани на очите). Те се образуват в резултат на дейността на лицевите мускули, така че за да се премахнат се инжектират с релаксиращи вещества, като ботокс или диспорт;
  • Гравитационните са постоянни и се образуват поради отпускане на лицето през годините и се появяват в долните две трети на лицето: в зоните на носа, устните и брадичката. Гравитационните бръчки се инжектират с пълнители на основата на хиалуронова киселина, така че да запълнят вдлъбнатината симетрично и естетично.

Изборът на вида на лечението зависи от състоянието на кожата и дълбочината на бръчките. 

Инжекции с Botox 

Един от най-популярните варианти за премахване на следите от стареенето се извършва чрез терапия с ботокс, което се счита за бързо, неинвазивно лечение, с почти никакви странични ефекти и с бързо възстановяване от процедурата. Ботоксът се състои от ботулинов токсин тип А и се инжектира в малки количества в мускулните влакна, които образуват експресионните линии.

Инжекцията причинява мускулна парализа и значително намалява дълбочината на бръчките за период от 3-6 месеца. При провеждането на процедурата не се използва анестезия. Ако бръчките между веждите и челото са много дълбоки, освен ботокс може да се използват и филъри.

На помощ идва хиалуроновата киселина 

Тази киселина присъства в нашето тяло и по естествен път – в съединителната тъкан, хрущялите и кожата, но нейният производствен процес намалява с възрастта. 

Преди манипулацията в някои случаи се поставя местна упойка. Когато филърите се вкарат в подкожния слой, резултатите са незабавни. Веществата се усвояват от тялото с течение на времето, така че действието трябва да се повтаря на всеки шест месеца до една година.

Инжекцията Restylane, която се смята за водещ пълнител на бръчки в света, запълва загубата на обем и влага в кожата, тъй като рестиланът използва естествените си свойства, за да привлече вода към кожата. По време на процедурата, прозрачен кристален гел се инжектира в кожата в малки количества, с помощта на изключително тънка игла. Restylane е предназначен за запълване на фини и повърхностни бръчки в деликатни зони.

Perlane е малко по-плътен пълнител, който се състои от синтетична хиалуронова киселина и е предназначен за дълбоки бръчки и запълване на кухини в бузите. Ефектът му е забележим за година и половина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *