Как се слага мокет, разказват от CarpetMax.bg

Как се слага мокет, разказват от CarpetMax.bg

Всяка една подова настилка би могла да бъде поставена лесно, бързо и без особено дълго суетене от наша страна. Дори и да става дума за лепене на мокет, отново е възможно да се справите отлично с това начинание, което включва някои по-основни стъпки при слагането, които не са никак трудни за изпълнение. Преди обаче да я положите върху земята, трябва и да я изберете, а ако заложите на мокети в КарпетМакс, страхотните резултати са Ви гарантирани. Поставянето на мокетено покритие не изисква да притежавате професионални умения – и с базови познания ще успеете да постигнете желаните резултати. 

Какви са предимствата на мокета

Преди да преминем към слагането на мокетената настилка, нека обърнем внимание на нейните безспорни предимства. Те не са едно и две, а са доста повече, но след като вече сте се спрели на решение като мокета, то значи и Вие знаете кои са точно те. Нека си ги припомним:

  • Мокетеното покритие ни осигурява много мекота и топлина, също както и завършеност на стаята;
  • Почиства се лесно;
  • Може да се открие в най-различни размери и десени;
  • За неговото слагане не се изисква специален инструментариум;
  • Цената му не е никак висока, което го прави и сравнително бюджетно решение.

Купете мека подова настилка от онлайн магазин CarpetMax и не се тревожете за нейното поставяне. За да извършите правилен монтаж, ще Ви е нужно желание и някои пособия за самото рязане и постилане. Преди да се заемете със същинското слагане на мокетената настилка, се уверете, че нищо не Ви липсва и едва тогава продължете. 

Как се слага

Ето че дойде ред да обясним и в какво точно се състои процедурата по поставяне на мокета:

  • Ако сте избрали цялостното лепене, закупете качествено лепилно средство, което ще Ви осигури здрава фиксация;
  • Свободното полагане е също добър вариант, но той е подходящ при по-малките помещения, които не надвишават 20 кв.м;
  • Мокетената настилка може да се положи и с мрежа, която е противохлъзгаща и позволява последващото отстраняване на покритието за под;
  • Извършете фиксация на ръба и подгънете ъглите;
  • Фиксирайте като разнесете лепилото с помощта на шпатула.

Ако все пак не сте сигурни как точно да извършите слагането, екипът на CarpetMax.bg съветва да се обърнете към специалистите. 

Какво съветват от CarpetMax

Обшиването на мокетената настилка с оверлог е много добър вариант, който ще увеличи живота на покритието, грижейки се и за неговите естетически качества. Преди да преминете към слагане на мокета, се уверете, че сте го избрали с най-високо качество с подходящия за помещението дизайн. Не бързайте с тази покупка, а я обмислете внимателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *