Кое прави имотите във Варна толкова търсени – SUPERIMOTI

Кое прави имотите във Варна толкова търсени – SUPERIMOTI

Предимства на града

Морето винаги привличало и ще продължава да привлича нови инвеститори. Морската столица на България продължава да се развива много през последните години – изграждат се нови пътни артерии, приветлива и модерна морска гара с опция за посрещане на пасажерски кораби, строят се нови дизайнерски сгради, а стари здания биват реставрирани. Интересът към имотите във Варна е комплексен, а това, че е един от най-добрите градове за живеене в България също привлича нови жители.  Добрият климат, устойчивото строителство, динамичният, но много по-спокоен начин на живот от този в столицата са сред предимствата на Варна. 

Какви са средните цени на жилищата в морската столица за 2020?

Средните цени на недвижимите имоти варират в зависимост от състоянието и местоположението, но обикновено са от 950 до 1100 евро. В идеалния център на Варна цените са около 1500-1600 евро м2 . Луксозните жилища достигат и по-високи цени, особено дизайнерски, с гледка към морето и над града. Луксозна агенция LUXIMMO Finest Estates ще ви съдейства при покупката на имущество от по-висок клас. Пазарът е разнообразен също и във варненска област и курортите. 

Кои са най-предпочитаните квартали?

Най-предпочитаните квартали за покупка на жилище са тези с морска гледка, близо до морска градина и плажа. Търсени са и жилищата в центъра и широк център. Продажбите и покупките на имоти се увеличават с всяка година. Все повече чужденци избират български курорти за закупуване на имот, а все повече българи продават своето имущество на чужденци. Търсени са и възможности за наем от много чуждестранни студенти заради университетите. 

Защо си струва да изберете Варна като град за живеене?

В най-добрия град за живеене в България в последните години се развиват се редица иновативни тенденции, което го прави  предпочитан район за закупуване на жилище с цел лично ползване или инвестиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *