Защо да изберем естествен камък за своя дом, споделят от Piatraonline

Защо да изберем естествен камък за своя дом, споделят от Piatraonline

Естественият камък е строителен материал, с който се създават различни облицовки, каменни плочи, настилки и декорации. Той често се лепи по подовете и стените в дома. Какво трябва да знаем за него и разпространените видове, техните предимства и къде се използват? Нека видим какво ни съветват професионалистите от Piatraonline.

Къде може да се използва естественият камък в дома

Винаги природните продукти са правили добро впечатление, особено когато става дума за естествения камък. Той намира приложение както в строителните дейности на всяка сграда, така и в обзавеждането и оформлението на интериорния дизайн. Например доста често е използван при изграждането на комини, кухненски плотове, подови и стенни облицовки. Той е достатъчно дълготраен материал, така че да намира приложение отвън и отвътре в дома. Не се притеснява от студ, пек, жега, градушка, влага. Дори доста успешно устоява и на механични влияния, като удари и ожулвания.

Кои видове са най-предпочитани

Естественият камък в дома намира голямо приложение в проектирането и реализирането на интериорни дизайни и той изглежда много елегантен и стилен, когато е обработен и използван правилно. Този материал може да има различни цветове, текстури и размери. Те се определят от вида и днес например, най-популярни са:

  • Шисти – глинена скала, обикновено с морски цветове, като синьо и бежово, с матово покритие. Намират приложение в облицовъчния материал, тъй като притежава добри изолационни способности;
  • Травертин – намира приложение при изграждане на интериорни и екстериорни проекти, използвайки се предимно в облицовъчните дейности. Може да се срещне отвън или отвътре и е с по-пореста структура, от тази на шистите;
  • Мрамор – каменна плоча, представляваща изключително здрав, издръжлив на механични влияния и елегантен материал, използван в облицовките, настилките, декорациите. Среща се в червени, пепеляви, бели или сиво-сини цветове;
  • Гранит – невероятно здрав и издръжлив, произлизащ от магмените скали със съдържание на кварц и минерали. Това придава на естествения камък в дома цветове, като синьо, сиво, червено-жълто.

Какви са предимствата им при употребата в интериорния дизайн

Използването на естествен камък в дома може да се окаже най-добрият и печеливш избор. Това се дължи на първо място, на неговата дълготрайност. Приложен по правилния начин, този материал може и да Ви надживее. И тук всъщност идва и печелившият избор – разполага с достатъчно време, за да изплати инвестицията в него. На второ място, той е лесен за поддръжка и не изисква каквито и да е процедури, освен редовно почистване. Има добра топлопроводимост и универсалност.

За да се възползвате от предимствата на подобни природни продукти, заповядайте в онлайн магазин Piatraonline, където цените са невероятно достъпни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *