Суперплодът за добро здраве

Суперплодът за добро здраве

Нарът е възхваляван като суперхрана заради изобилието от антиоксиданти в него. Мащабен анализ на 194 проучвания доказва ползата от суперплода за добро здраве, пише в. „Дейли експрес“.

Предишни изследвания са показали, че нарът влияе върху намаляването на мазнините в областта на талията, понижава стреса, оказва благоприятен ефект върху артериалното здраве и повишава потентността.

Към тези ползи настоящият анализ, направен от изследователи от Оксфордския университет, прибавя влиянието на нара върху контрола на гликемичния индекс – ключов аспект от борбата срещу диабет тип 2, и способността му да забавя разпространението на рак на простатата и дебелото черво.

„Анализирайки глобалния интерес към суперхраните и посветените на тях изследвания, установихме, че фокусът на специалистите насочен основно към нара. За една година са публикувани внушителните 194 проучвания върху него – повече, отколкото върху който и да е друг плод. Анализът ни предлага доказателство за ползата от суперплода нар, соковете и екстрактите от него за доброто здраве“, пишат изследователите.

Натиснете за да оцените!
[Total: 1 Average: 5]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *